Jag är en kille som är 25 år och förra året när jag tågluffade träffade jag en tjej från Ryssland. Vi hade en liten flirt på resan, men bestämde att vi skulle bara vara vänner när resan var slut, eftersom vi bodde så långt ifrån varandra. Lång distansförhållande brukar ju inte fungerar och vi hade våra egna planer så vänner var det bästa. För en månad sedan träffades vi på Facebook och hon ville att jag skulle komma och hälsa på henne. Så det gjorde jag.Hon bor i St Petersburg och det är en stor stad, faktiskt Rysslands näst största stad. Hon mötte mig på flygplatsen och sedan tog vi en taxi till hennes lägenhet. Hon bodde nästan mitt i centrum. Vi tog det lugnt i hennes lägenhet och beställde pizza. Jag var lite trött efter resan så vi satt och pratade ett tag och sedan somnade vi. Dagen efter hade min vän gjort en god frukost och sedan ville hon visa mig staden. St Petersburg har många katedraler och det vars vackra byggnader överallt. Min kamera gick varm. Vi började med Isakskatedralen. Det är stadens största katedral och vi gick upp den. Den är stor och hög och jag fick en underbar utsikt över staden. Sedan gick vi på lite olika museum och avslutade dagen med en helikoptertur över staden. Vid en fästing som heter Peter och Pauls fästing anordnas det aktiviteter, bland annat helikopterturer. Jag har aldrig åkt helikoter och det var så häftigt. På kvällen gick vi ut och god, typisk rysk mat. Vi åt en rödbetssoppa som heter Borsch och sedan något slags grillspett, shashlik hette det visst. Efter maten vill jag gå ut i nöjeslivet och det har St Petersburg gott om. Vi gick på ett ställe som heter Money Honey. Här fanns det pub, livemusik och biljard. Klubben hade två våningar så vi gick runt och var där ända in på småtimmarna. Dagen efter gick vi på zoo. Här fanns det det ett stort havsakvarium. Det var riktigt. jag gick som i en tunnel och runt omkring mig och över mig var det vatten och havsdjur som simmade. Vi avslutade dagen med att gå till Planetariet. Här såg jag stjärnhimlen mitt på ljusa dagen. Jag avslutade min resa med ett besök i Moskva. Gick till Kreml och Röda torget. De två måsten när man är i Moskva.