När min fru fyllde 60 år fick hon en weekendresa till Tjeckien, till Prag. det var jag, hennes man och hennes barn som gav henne resan i present, men det var bara jag och hon som åkte. Vi åkte i våras, i maj. det var helt perfekt tid att åka. Inte för varm och inte för kallt. En bra vårresa att göra helt enkelt. Flygresan gick bra. Jag är inte så förtjust att vara uppe i luften, men det gick bra. Vi hade bokat ett rum på ett fint hotell, för det är min fru värd. Prag anses vara en av de populäraste städerna att besöka och en av de vackraste och jag kan bara hålla med. Det var så vackra byggnader från olika tider, bland annat rokokotiden. Vackra färger och arkitekturer och det bästa av allt var att det inte var någon trafik på gatorna, förutom häst och vagn. Vi började med Gamla stan och en kopp kaffe och kaka på ett utecafé. Det var så mysigt att sitta där och titta på alla människor och de vackra byggnader runt om bland annat den astronomiska klockan finns här. Vilket skådespel den gav. Sedan fortsatte vi till Karlsbron som går över floden Moldau. Den här bron är stadens symbol och här samlas många människor. Här är det sång, dans och konst. Konstnärer som visar och säljer sina alster. min fru köpte en tavla som föreställde den här bron, som ett minne från den här resan. På kvällen överraskade jag min fru med en tur med häst och vagn. Det var mysigt att åka runt och se staden på kvällen.Dagen efter tog vi en promenad upp till Pragborgen. Det var lite jobbigt att gå uppför, men vi klarade det bra och utsikten var helt fantastisk. Vi tog oss också till en park som heter Petrinparken och där ligger ett torn som ser ut som Eiffeltornet, men mycket lägre. Vi åkte linbana upp till tornet, men fick gå uppför trappan som hade 229 trappsteg. Efter den här dagen var vi väldigt trötta och åt en god middag på hotellet och la oss tidigt. Dagen efter var vår sista dag och vi hittade en marknad som min fru hittade lite saker till våra barnbarn. När vi satt på planet hem så kände jag mig väldigt nöjd med resan och jag kan verkligen rekommendera att åka till den här staden.